Je moet wat, Garderen en een showroomdorp

Garderen Het was gisteren zo’n dag. Zo’n nietszeggende en zeer gemiddelde dinsdag in het begin van augustus. De tweede week van de maand ook nog. En tweede dinsdagen van een maand, welke dan ook, zijn per definitie al saai.

In het centrum van de stad leek het erop dat zeker 2/3 van de stadsbevolking op vakantie was. Ze zijn aan het opladen, uitblazen, relaxen of juist aan het stressen vanwege het opgelegde doel of het meervoud ervan.

In het voorbijgaan en in slentermodes hoorde ik de vraag der vragen tijdens deze maand. “Ben je al op vakantie geweest?” De vraag klonk uitnodigend. “Nee” was het antwoord. “Ik moet nog” was het energiearme vervolg.

Bijna onvermijdelijk kwam de vraag, sociaal en wenselijk, waar de reis dan straks naar toe zou gaan? De man, die van de antwoorden, slaakte een diepe zucht. Ik overdrijf niet, maar spitste gisteren mijn oren. Niet omdat het nu allemaal zo spannend was, maar ik was gewoon nieuwsgierig/benieuwd.

Garderen. Het woord werd direct, zonder pauze dus, gevolgd door “Tja, je moet wat…”.

Garderen. Een dorp met 1990 inwoners volgens de cijfers uit 2008. Ik heb er nog nooit een voet gezet moet ik bekennen. Vond wel een website van een bedrijf dat beelden en tuinassecoires verkoopt. De Beeldentuin punt nl.

“In een klein plaatsje op de Veluwe in Gelderland ligt een compleet en gezellig woondorp verscholen. Voor iedereen die zijn of haar hart op wil halen aan de allermooiste tuin- en woondecoraties, beelden, woonaccessoires en meubelen, is de beeldentuin in combinatie met het showroomdorp, hét woonparadijs op aarde!”

Een ‘showroomdorp’. Vind ik best grappig gevonden. Misschien is het iets voor de ondervraagde en aanstaande reiziger om naar toe gaan? Je kunt daar in ieder geval, zuchtend of niet, je hart ophalen!

Dinsdag. De tweede dinsdag in augustus. Een fantastische dag om inspiratie uit te putten.

Mooie woensdag.

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *