Vierdaagsekoorts, fotograferen en er een klap op geven

vierdaagseHet duurt nog even voor ik weer zo’n beeld kan schieten. Gelukkig maar, want de studenten die daar op het dak zitten kijken naar de massale intocht op de Via Gladiola. En dan is het alweer bijna afgelopen. Bijna voorbij. En dan volgt een jaar van wachten.

Nee, eerst deze week. Het begint al te kriebelen. Als een kind dat op schoolreisje gaat begint de spanning toe te nemen. Hoe zal het dit jaar gaan? Hopelijk zit het weer mee, krijgen we veel zon maar stijgt de temperatuur niet te veel. En hopelijk, tja het zit toch ergens haar werk te doen, houden terroristen zich koest. Ik moet daar eerlijk gezegd niet aan denken, dus parkeer ik die alsmaar toenemende angst en op je hoede zijn voor, maar even.

Niet dat ik bol sta van de angst voor terreur en aanslagen, maar kennelijk doet het virus, want daar lijkt het wel op, haar werk. De beveiliging rondom het grootschalige evenement in Nijmegen en omstreken zal dit jaar nog groter zijn vrees ik. Hoewel er veel militairen, nationaal en internationaal, in de stad zullen zijn, vallen veruit de meesten van hen onder de categorie wandelaars en deelnemers.

Vandaag, maandag en de week voordat het echt losbarst, ga ik maar eens polshoogte nemen (eigenlijk moet ik schrijven poolshoogte…) in de stad. Op zoek naar opbouw, signalen en leuke en ook vreemde woorden. En mensen, koortsachtige mensen, die waarbij je de vierdaagsekoorts al kunt aflezen. Dat levert soms interessante foto’s op.

Ondertussen geniet ik nog een beetje na van het beeld van gisteren. Onze Tom Dumoulin flikte het maar toch weer. Terwijl de anderen op hun hoede waren en elkaar in de gaten hielden ‘gaf hij er een klap op’ en sprong hij weg’. De laatste kilometers waren indrukwekkend, net zoals de hagelstenen die rondom zijn oren vlogen.

Er een klap op geven. Ik hou van dat wielerjargon. Alhoewel het er een klap op geven als kantoorterm weer iets héél anders betekent.

Mooie knoopdoorhakdag!

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *