Rijksmuseum Beeldentuin: Giuseppe Penone

Rijksmuseum-Giuseppe-Penone10 juni 2016 t/m 2 oktober 2016

Deze zomer is de jaarlijkse beeldententoonstelling in de tuinen van het Rijksmuseum gewijd aan de Italiaanse kunstenaar Giuseppe Penone.Een bronzen boom die een massief blok graniet tussen zijn takken torst, een stronk waar water uit stroomt en afdrukken van het voorhoofd van de kunstenaar zelf, vormen de raadselachtige beelden van Giuseppe Penone.

Deze zomer is de jaarlijkse beeldententoonstelling in de tuinen van het Rijksmuseum gewijd aan de Italiaanse kunstenaar Giuseppe Penone (Garessio, 1947). Voor het eerst is hier, naast een aantal vroegere iconische werken, ook nieuw werk van de kunstenaar te zien zoals het ‘Vene di pietra tra i rami’ (‘Steenaders tussen de takken’, 2015). Ook een wereldprimeur is het twaalf meter brede scherm dat uit twee, ruggelings geplaatste kunstwerken bestaat die in het Atrium van het Rijksmuseum hangen: ‘Spine d’accacia’ (‘Accaciadoorns’, 2016) en ‘Pelle di grafite-fronte’ (‘Huid van grafiet’, 2016). De tentoonstelling met 25 beelden is van 10 juni t/m 2 oktober 2016 te zien in de tuinen van het Rijksmuseum en gratis toegankelijk.

Bron en lees verder…

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *